Home

Achtergrond 178 x bekeken

Irritatie bij vakbeweging over zuinigheid kabinet

De irritatie bij de vakcentrales FNV, CNV en MHP loopt hoog op, omdat investeringen van het kabinet in de economie uitblijven.

"Het is nu tijd voor echte actie. Er moet extra zuurstof in de economie'', aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van de vakbeweging dinsdag. CNV-voorman René Paas sprak van verkeerde zuinigheid.

Jongerius: "Het is nogal ergeniswekkend dat we onze tijd verdoen met begrotingstekorten op de langere termijn. Misschien hebben we straks een keurig financieringstekort, maar een dijk van een sociaal probleem.'' Volgens Eddy Haket (MHP) is het kabinet "echt met Russisch roulette bezig op het gebied van werkgelegenheid''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.