Home

Achtergrond 337 x bekeken 74 reacties

Illegaal mest lozende varkensboer op heterdaad betrapt

Een varkensboer uit de Noord-Brabantse gemeente Haaren is op heterdaad betrapt toen hij een gevaarlijk grote hoeveelheid mest loosde.

Wanneer de man zijn gang had kunnen zijn was de waterzuivering in de omgeving gestokt. Dat meldt Waterschap De Dommel.

Vorige week vrijdag merkten medewerkers van het waterschap dat de Ph-waarde van het water in de zuivering snel opliep. Bij inspectie bleek het water vreselijk te stinken, vertelt een woordvoerder. Handhavers van het waterschap en de politie onderzochten de zaak en betrapten de varkensboer.

Ze waren net op tijd geweest. "Ieder jaar komen we enkele kleine lozingen tegen, maar het betrof een gevaarlijk grote hoeveelheid. De man was blijkbaar al 5 dagen aan de gang, en bij doorgang was de zuivering gestopt." Direct greep het waterschap in, en door toevoeging van zuurstof is het water veilig gebleven.

De gevolgen voor de flora en fauna zijn volgens de woordvoerder moeilijk in te schatten. De bacteriën die normaliter het water zuiveren hadden zich aan de mest "kapotgegeten: , aldus de woordvoerder.

De provincie, het waterschap en de gemeente Haaren hebben gezamenlijk een dossier tot vervolging opgesteld. De veehouder wordt vervolgd. Meestal krijgen boeren voor het delict een geldboete, vast te stellen door de rechter.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jac

  die boer zijn tent per direct sluiten en nooit meer laten beginnen in de sector. door idioten als hij zeggen tegenstanders weer: kijk die boeren zijn vetzakken.
  Oh ja en dan lees ik hier ook nog een reactie van een boer die schrijft dat dit het gevolg is van de mestwet! Niet slim boertje, dit is wet dus hou je er maar aan of het pijn doet of niet.

 • no-profile-image

  koen

  hijgende en NN, zet eens jullie beroep op deze site. Zo kunnen we jullie soort ook eens allemaal over dezelfde kam scheren. Als ik hier lees dat een varkenshouder mest loost dan wordt ik ook boos, want zulke verpesten het voor de rest van de sector.
  Als de bakker bij ons z'n buurvrouw verkracht dan zijn alle bakkers verkrachters, het gevang zal te klein zijn als het dat nu al niet is.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Een keer bbq met bloembollen smaak. Hoe wild zal dit smaken?

 • no-profile-image

  plee

  Volgens mij wonen er 16 mln milieuvervuilers in nederland, iedereen gaat namelijk naar de wc en deze mest moet ook ergens blijven. En dan hebben we het nog niet gehad over de rest wat de mensen allemaal op het riool dumpen.

 • no-profile-image

  koen

  Dacht ik het niet hijgertje, je hebt je naam niet miskozen. Veel grote praat maar zeg nu eens eigenlijk welk beroep je zelf wel uitoefend met zo'n hoog IQ zoals je beweert. Of heb je der geen. Over IQ gesproken, iemand met ook maar een klein beetje IQ plaatst zo geen reacties over iets waar hij eigenlijk niets afweet.

 • no-profile-image

  Knor

  Varkensboeren maken zich dagelijks schuldig aan criminele praktijken. Namelijk dieren huisvesten in de bio-industrie en diezelfde dieren na een gruwelijk leven laten vermoorden. Mensen die dieren op zo een grote schaal misbruiken en laten vermoorden moeten zwaar gestraft worden.

 • no-profile-image

  piet

  Hijgende ree staat ook op de pedofielensite.

 • no-profile-image

  veeboer

  hijgende ree moet er nogal aan. bereieken we weinig mee. trekt er zich toch niks vanaan. hooguit vanaf. doe hetzelfde als ik ga doen: copuleren en dan weer blubberen. zo is het boerenleven.

 • no-profile-image

  waarom

  Gelijk heb je boer op het land. Natuurlijk was die varkensboer fout, en verpest het voor boeren in het algemeen. En die hert/ree is een voorbeeld van niet verder kijken dan eigen (neus)gemeente, en daar de hele Nederlandse boerenstand mee te veroordelen. maar dat wil niet zeggen dat ieder die reageert zo is.

 • no-profile-image

  boer

  het wordt weer tijd voor een hongerwinter, dan kunnen die hijgende pig mensen weer bloembollen vreten!

 • no-profile-image

  jan

  ree je bent een varken

 • no-profile-image

  Veehouder

  Appeltje we hebben je niet betrokken bij deze discussie. Heb je zelf gedaan door mee te doen. Nog dommer dan hijgend hert.

 • no-profile-image

  hijgende ree

  hier weinig blubber, maar heel veel zeikers. pis de gaten in het ijs in dit gezelschap.

 • no-profile-image

  jonge ondernemer

  Een persoon als 'Hijgende ree' daar moet je niet op reageren. Deze mensen zijn alleen maar uit op aandacht. Ze weten niet eens wat ze zeggen als het maar reactie's oproept. Dus stop met het reageren op 'hijgende ree' op deze site. En wat het artikel betreft. Deze boer moet keihard worden gestraft. Hij benadeeld de hele sector!!

 • no-profile-image

  kenner

  De eerste die nooit geen fout zal maken moet nog geboren worden ;
  Typysch aan deze maatschappij is jaloezie en onverdraagzaamheid
  Mensen ( en boeren ) die moedwillig de wet overtreden moeten gestraft worden , maar je moet niet alles willen kruisigen die iets of wat boer is
  Dit geldt natuurlijk voor de 2 eerste flauwe reacties

 • no-profile-image

  nn

  zijn ze er nog?: varkenshouders die willen reageren?

 • no-profile-image

  Boer

  Wat valt er verder nog aan toe te voegen? Al de mensen hier hebben netjes gereageerd en uit de doeken gedaan hoe ze er over denken. Er zijn er in ieder geval enkele bij die varkenshouder zijn net als ik. Wat we van NN, hijgende ree en anti big zover gehoord hebben komt daartegen in IQ niet verder dan een zak met hamers. Ze zullen nooit verder komen dan een hoop geschreeuw, en ze lossen nooit iets op.

 • no-profile-image

  John Timmermans

  Daar klopt niets van Leo van Arnhem. Het is precies anders om. Mensen produceren 3 dubbel de mest wat varkens produceren en bij dagen regen gaat er vele ruwe human mest de waters in. Ik kan mij niet indenken dat die boer in Haaren wetende de put heeft laten overlopen hij heeft een ongeluk gehad. En.... mijn beste lezers er is geen Escherichia coli (E-coli) in varkens mest terwijl human mest bevat alles in E-coli.
  De Nederlandse cityslikkers hebben al ze leven op de boer zitten kankeren terwijl ze zelf ook eens in de spiegel moeten kijken. De enige mannier om er verandering in te krijgen moet het weer oorlog worden en dat is grote schande. De voornaamste mens ter wereld is en blijft de boer.

 • no-profile-image

  Johan

  Je hebt inderdaad gelijk John. Ik ben een Brabantse boer en ben het onderhand zat dat de boeren in dit land direct beschuldigd worden als ze denken dat er weer fouten zijn bij de boeren. Ten alle tijden nemen wij strenge maatregelen met verwerken van mest maar het kan ooit gebeuren dat er iets misgaat en dat wij die fouten direct repareren.
  Er zijn altijd mensen in de steden die nog niet weten waar het eten vandaan komt en worden vlug kwaad op de boer. Het is jammer dat ze vergeten zijn dat er zveel mensen en speciaal kinderen gestorven zijn van hongersnood in de tweede oorlog, En vele boeren stonden klaar om de hongerige mensen te helpen met aardappelen of wat ze ook konden missen maar ze blijven weinig respect te hebben voor de hardwerkende boer...Jammer.

 • no-profile-image

  nn

  Als er een berichtje verschijnt omtrent de varkenshouderij, beginnen die varkensboeren altijd onmiddellijk heel heftig te reageren (schuld ligt blijkbaar altijd bij een ander). Ik ben benieuwd hoe ze hier op reageren. Ik ga er tenminste van uit, dat ze ook nu hun mening geven.

 • no-profile-image

  stomme

  klopt nn, maar ik moet constateren dat jullie reacties ook vol staan met goede agrumeneten, zonder dat jullie iedereen over dezelfde kam scheren. Mijn complimenten voor jullie bijzonder goede bijdrage.

 • no-profile-image

  TOB

  Nou, nou, die hijgende ree heeft wel een erg hoge dunk van zichzelf! Lijkt me wel duidelijk dat dat weer zo'n klaploper, steuntrekker is die wij met z'n allen aan het vreten houden. Zeer waarschijnlijk zo'n linkse Wakker Dier figuur. Misschien zelfs wel Marianne Thieme zelf, of anders Volkert v.d. Graaf of Sjoerd v.d. Wouw. Best zielig als je zo doorgedraaid bent, maar ja dat krijg je als je alleen maar groenvoer, gras en wortels eet .......
  TOB

 • no-profile-image

  Veehouder

  Aan de reactie van hijgend hert te lezen is hij toe om te worden afgeschoten en worden opgegeten. Hij heeft geluk dat ik geen jager ben en geen kannibaal. Maar hij mag best op mijn land schijten, wel netjes verdelen he. Doet hij ook eens iets goed.Heb dan extra mest boven op de derogatienorm toe staat.

 • no-profile-image

  hijgende

  Sorry aan allemaal, ik zit aan de drugs en was een tijdje mezelf niet. Proficiat aan al de goede veehouders, die alles netjes volgens de regels doen.

 • no-profile-image

  freek

  Hijgend hert, waarom ga je niet naar de bank om geld te lenen voor een stukje grond a 40.000 euro per hectare om zelf voedsel te gaan produceren. 30 hectare zou een leuk begin zijn pas dan kun je je goed in deze discussie mengen en weet je ook wat het is om met hard werken niets te verdienen. Natuurlijk ga jij je gewassen niet bemesten en bespuiten en zal je ondedierte en schadelijk wild niet bestrijden, dat is niet meer van deze tijd. Probeer dat maar eens je paar jaar vol te houden tot de bodem uitgemergeld is. O ja je moet natuurlijk wel netjes rente en aflossing betalen maar dat zou wel geen probleem zijn.

 • no-profile-image

  hijgende

  En ik werk in de plaatselijke kroketten fabriek

 • no-profile-image

  wout

  sorry voor mijn directe uitspraak ,''ree

  zal me er niet mee bemoeien

 • no-profile-image

  gert

  veel hijgende herten op terschelling, ook de reeen slaan op hol

 • no-profile-image

  hijgende

  het waren enerverende dagen op terschelling. Nu weer terug op het BLUBBER-FORUM. prettige blubberdagen en zorg voor genoeg verzieking van het milieu. De boer uit Haaren zag het haren-scherp!!!

 • no-profile-image

  Leo

  Landbouwdieren in Nederland produceren meer dan tien keer zoveel stront als alle mensen bij elkaar. Dat is ook geen houdbare situatie. Het enige dat helpt is minder dieren houden. Te beginnen met die boer, die zijn varkensrechten per direct zou moeten inleveren. En natuurlijk vernietigen die rechten.

  Alle (vee)boeren die hier het heilige verbouwen van voedsel prediken moeten hun dieren dat voedsel niet laten omzetten in stront, maar gewoon voedsel produceren.

 • no-profile-image

  hijgende

  Heb ik het al niet lang voorspeld????? En dat beweert maar goed met de natuur en de daar levende dieren om te gaan. Het is de zoveelste schande, gepleegd door een sector die de aarde verziekt. Dit soort kan zich nu eenmaal niet aan regels houden. Jagers en boeren.............ik zou er wel raad mee weten. (Maar zij ook met mij, denk ik), ja ik ben nu eenmaal klokkeluider<

 • no-profile-image

  appeltje

  Tuurlijk is het niet goed te praten dat er mest word geloosd op het oppervlaktewater. Schande zelfs. Dikke boete en alle schade verhalen op de veroorzaker. Maar betrek mij als akkerbouwer/fruitteler niet in deze discussie. Niet alle boeren zijn milieucriminelen.

 • no-profile-image

  nn

  er wordt in ieder geval weer op de boerenwijze gereageerd. Voor iedereen die zich in deze "discussie" wil mengen: als je een andere mening bent toegedaan dan die van een boer, ben je in hun ogen dom.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat een waardeloze discussies allemaal. Iedere veehouder is het ermee eens dat mest niet via het riool afvoerd dient te worden, dus wat valt er te discusieren. Niets dus!!!!! Einde discussie.

 • no-profile-image

  waarom

  Mest lozen is natuurlijk niet goed te praten. Als mijn buurman het zou doen zou ik ook vragen wat er in hem omging. Maar als er mensen zijn die zo onverdraagzaam zijn tegenover andere mensen (in dit geval boeren) Waarom woon je dan nog in Nederland ?? Het enige land in de wereld met een mestoverschot. (En nog in een klein deel van Nederland, hier is mest tekort).
  Ik heb ook een hekel aan de stad en aan bepaalde mensen die er rondlopen. daarom kom ik er nooit.
  Als je een hekel hebt aan boeren, moet je ook niet op het platteland willen zijn.
  En hebben de heren (bijna altijd heren die hier reageren), al nagedacht over die uitwerpselen van die 16 miljoen mensen die elke dag op de wc zitten ?????
  Dat gaat ook het oppervlaktewater in.
  Als de waterzuivering het even niet aankan, hup in het water.

 • no-profile-image

  hijgende

  Je ziet uit alle reacties dat je met boeren niet kunt en mag discussieren. Zij zijn het die het weten en alle andere meningen zijn niet ter zake doende. Zo zit die sector in elkaar. Dit zal ook wel niet veranderen, want om iets te veranderen heb je argumenten en meningen nodig. Dat is voor boeren allemaal veel te moeielijk. Het blijft gewoon het niveau "Boer zoekt hoer". Blubberen maar, het mag van mij als je dan ook meteem alle jagers doodblubbert, krijg je weer opnieuw subsidie. (En anders jachtpacht)

 • no-profile-image

  waarom

  Zeg eens Hertje, jij leest ook alleen maar dingen die je wil lezen. Dus dit zal je vast wel overslaan. Er is niet 1 boer zegt dat dit goed te praten valt. Dus waar jij het vandaan haalt dat er met onze sector niet te praten valt, slaat nergens op. Je gaat veel te ver om 1 overtreder te zien als voorbeeld voor een hele sector. 99 % van de boeren lossen hun problemen, met respect voor de wet in Nederland, zelf op. En wat ik tot nu toe van jou en geloofsgenoten gelezen heb, is aanzetten tot haat en problemen veroorzaken. Gedraag je waardig als je respect wil hebben. Het zal je meer opbrengen dan, mensen boos maken. Wie wind zaait, zal storm oogsten.

 • no-profile-image

  wilhelmina

  Oei,oei,ja dit kan natuurlijk niet en mag ook niet!!Maar.....als je zo voor de gek gehouden wordt door instantie's die je gouden bergen beloven en er komt niets van uit.....ja,dan kan ik het me voorstellen dat als je moet kiezen tussen je gezin die week te eten geven of dat andere, dat misschien de keuze wel snel gemaakt is.dit is NIET alleen de schuld van deze boer,dit is een clompete wanhoopsdaad.Nou beste 'grote mannen' die ons prijzen beloofd hebben van 2 euro voor de vleesvarkens en 60 euro voor de biggen, .....wordt het niet eens tijd om jullie verantwoording op te nemen????Er word geinversteerd op die 'mooie' bedragen die we zouden gaan beuren,maar als die niet komen blijven onze aflossingen wel komen!En daar zijn dan natuurlijk geen mooie woorden voor!

 • no-profile-image

  negeer deze

  Had ik het niet voorspeld, negeer ze en ze raken geirriteerd

 • no-profile-image

  wat men zaait

  Zeg hertje, jouw sector is altijd lekker bezig (ziekenhuizen). Daar zit een hoop verotte en corrupte subsidie troep bijelkaar. En de meesten die er werken zijn inderdaad heel mensonvriendelijk.
  Past wel bij jouw, zo n werksfeertje.

 • no-profile-image

  Boer

  Hijgende ree jij voelt je wel heeeeel wat volgens miJ? maar moet jij eens even kijken wat er gebeurt als we geen boeren meer hebben hier? denk je dat het dan beter word, je moet je even na laten kijken want jou reacties zijn zo dom. je denkt nieteens na bij wat je zegt.

 • no-profile-image

  hijgende

  Een door blubber bedwelmde boer, ook aan de drugs omdat hij geen uitweg meer ziet, heeft ingebroken op mijn naam. Dat mag niet, milieu delinkwent

 • no-profile-image

  negeer die

  He hijgende flapdrol, zijn alle boeren miliedelinquenten net als alle dierenvrienden milieuterroristen zijn???

 • no-profile-image

  hijgende

  Voor een nog mindere flapdrol als jij luidt het antwoord: JA. de meeste boeren zijn dat. Dat is ecjter oud nieuws.

 • no-profile-image

  lekker dweilen

  Je steekt die hijger een flinke steel in de kont, dompeld hem in een flinke bak met sop en dweild er alle verspilde blubber mee op. Wat een zeikerd.

 • no-profile-image

  hijgende

  Mijn grootste lol is om boeren kwaad te maken, met mijn onzin. Ik geniet als er zoveel mogelijke boze reacties komen. Dan kan ik boeren stom noemen. En dat maakt mij blij !!!

 • no-profile-image

  korte analyse

  Hmm, heigende ree is een typisch geval voor een psycholoog en das best jammer, want zulk soort mensen kost de maatschappij meer dan de inkomensondersteuning voor boeren.

 • no-profile-image

  Boer

  Wat zwak allemaal. Wat ik zie is de bekende rotte appel in de mand met goeie. Die hebben we in elke laag van de bevolking en in iedere beroepsgroep. Daarbij is het helemaal terecht dat personen die zich niet aan de wet houden worden aangepakt. Maar om nou gelijk een hele sector te veroordelen? Dat zou het zelfde zijn als dat een buitenlander het schrijven van hijgende ree leest en daaruit de conclusie trekt dat alle nederlanders zwak begaafd zijn.

 • no-profile-image

  Boerin

  Wat die varkensboer deed is natuurlijk helemaal fout, maar de natuur overleeft het wel. De grote graaiers veroorzaken een wereldcrisis, maar gaan gewoon door met hun praktijken, dit komt ons allemaal duur te staan. En mensen die op deze webside menen te moeten protesteren tegen boeren worden op hun wenken bediend, daar zorgt de regering wel voor met hun onwerkbare hoeveelheid regels.
  Over niet al te lange tijd zijn de boeren uit Nederland verdwenen. Jammer dat dan ook alle controleurs overbodig zijn en je zult versteld staan hoeveel werkeloosheid dat opleverd.

 • no-profile-image

  negeer de

  He, hijgende flapdrol, je geeft maar de voor de helft antwoord, of kun je niet lezen. Maar dat zijn we gewend van jullie.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  tis toch niet te filmen dat deze onzin (en op andere topics)al dagen bovenaan staat en 70 (oeps 71) reacties geeft. Mensen,wordt toch eens wakker en voed deze simpele geest niet langer.

 • no-profile-image

  ron

  Beste veehouder, ik denk dat appeltje dat anders bedoeld. Sommige hier suggereren dat iedere landbouwer milieucrimineel is die de boel constant probeert te flessen. Jij weet zelf ook wel dat dit niet zo is.

 • no-profile-image

  nn

  hoe zo? ik heb niks negatiefs danwel positiefs gezegd hoor!

 • no-profile-image

  stomme

  Behalve nn natuurlijk, die eet zijn eigen stront op, vandaar zulke vieze taal

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Knor moet snel naar school.
  Volgens de wet, waarmij je crimenele aktiviteiten toest, doen we niks verkeerd en lopen we zelfs voor op de Europese regelgeving.
  Knor van de week aan de lijn!

 • no-profile-image

  hijgende

  Ik zal me nooit laten negeren. dat is bij mij onmogelijk. Ik voel me zover boven deze sector verheven, dat zij blij mogen en moeten zijn om met mij te kunnen discussieren. het is elke keer hetzelfde lied: de sector gaat WEER de fout in en alles wordt via allerlei omwegen vergoeilijkt. Het lijkt het CDA wel. (C=Corrupt) Nee , nee vrienden, zo werkt dat niet. Jullie moeten al blij zijn om op grond te kunnen werken, laat staan die vernielen en daarmee het milieu. Maar als ik alle onderstaande reacties lees, is het niveau toch ook meteen duidelijk: bedroevend.

 • no-profile-image

  ..

  Professioneel demonstrant met z'n cao op't gemeentehuis bij sociale zaken;)

 • no-profile-image

  zwijgende

  zeg hijgend reetje, je doet als of je bewust domme opmerkingen maakt en reacties uitlokt. Kom nou, je hebt vast wel iemand in je omgeving die je dagelijks begeleid en op je in moet praten dat je niet nog meer domme dingen doet.

 • no-profile-image

  negeert deze

  Figuren als hijgend ree en nog een aantal andere intussen wel bekende figuren, schijnen er plezier in te beleven om agrariers met boude uitspraken te kwesten en even laag bij de grond liggende reacties uit te lokken. Collega agrariers, negeer ze volkomen en ze zijn zo van de site verdwenen

 • no-profile-image

  mark 2

  hijgend,ree en nn zn anti big zitten in de bak !!!

 • no-profile-image

  boer

  Dit boer is fout en dient aangepakt te worden. Einde discussie

 • no-profile-image

  Hijgende

  Wel hijgertje dat is nu het voordeel van zonder je eigen naam te gebruiken, je kan iedereen de kop vol schelden zonder men jou kan raken. Maar, je hebt ook het nadeel dat iemand anders op jou stomme naam jou belachelijk kan maken. Je bent blijkbaar ook bang om jou beroep hier te plaatsen, zoals nog een paar andere hier. Groetjes .......

 • no-profile-image

  Fatsoen

  Bij zulke onderwerpen komen de flierefluiters weer aan het woord. Zelf nog criminele uitspraken! Het is toch verstadiger om deze te wissen. laten we het netjes houden!

 • no-profile-image

  varken

  laat hem toch lekker die mest bij een of ander lid van de partij van de dieren dumpen, we vragen zelf om zulke dingen met onse mestwet

 • no-profile-image

  MR:B

  Ja, als één turk steelt, stelen ze allemaal.
  Als een docent iemand misbruikt, zijn alle docenten fout. Als één persoon door rood licht rijd, rijd iedereen door rood licht..

  En ja, als iemand hier één domme reactie plaats doet iedereen het..

 • no-profile-image

  dirk

  Wat doen niet agrariers eigenlijk op deze site?Ik zit toch ook geen krakerssites etc te bezoeken?

 • no-profile-image

  T de Jong

  Gemiddeld werkt de riool zuiveringsinstallatie voor 75% in Nederland. Met andere woorden 25% van de mest van van 17 miljoen Nederlanders beland dagelijks in het oppervlakte water. En daar hoor je niemand over.

 • no-profile-image

  waarom

  Fijn ree, dat je zelf ook tot de conclusie bent gekomen dat niet elke boer een milieu en dieren barbaar is. in iedere bevolkingsgroep zijn er mensen die zich aan de wet denken te onttrekken. Zie maar het koningshuis met hun belastingontduiking (Wel geen milieu delict, maar ook niet koninklijk)

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  hijger,

  Met jou valt ook niet te discussieren, aangezien jij op vragen geen antwoord geeft en daardoor alleen je mening door drukt. Denk daar maar over naar.

 • no-profile-image

  hijgende

  Ik hijg wat af

 • no-profile-image

  hijgende

  Nee ne Jantje NEP, dat is geen inhoudelijke reactie. Je had gewoon moeten reageren met: sorry, ze hebben er 1 te pakken van de duizenden die dit doen. Want jij weet ook wel dat dit maar een heeeeeel klein topje van de blubberberg is.............. of niet soms, no ik wel. Medogenloos gaan die boeren met ons milieu om zoals de duitsers het zeggen: "Sie vernichten die Erde".

 • no-profile-image

  JAN

  Zo zie je maar weer zelfs varkenshouders blijken ook heel normale mensen te zijn met al hun fouten en gebreken.
  Er zijn maar enkele mensen die de mensheid ontsteigen .Ik heb het idee dat beide voorgangers hier voorbeelden van zijn.

 • no-profile-image

  anti big

  Die hebben geen tijd, zijn als gekken de riolen weer open aan het maken omdat ze weten dat ze gepakt kunnen worden.

 • no-profile-image

  adje

  het zijn alemaal vieze stinkers die varkensboeren.

Laad alle reacties (70)

Of registreer je om te kunnen reageren.