Home

Achtergrond 198 x bekeken

ING schrapt 1000 banen in Nederland

Bankverzekeraar ING schrapt in Nederland ongeveer duizend voltijdbanen. Vrijwel alle onderdelen van het bedrijf worden geraakt. Dat heeft een woordvoerder van ING woensdag gezegd tegen het ANP.

De ontslagen maken onderdeel uit van een vorige maand aangekondigde sanering, waarbij wereldwijd zevenduizend banen verdwijnen. De ingreep volgde op een kwartaalverlies van 3,9 miljard euro in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Bij het onderdeel consumentenbankieren verdwijnen 170 banen, op de IT-afdeling gaat het om 115 tot 240 banen. Ook enkele verzekeringsdochters, zoals Nationale Nederlanden, zijn bij de reorganisatie betrokken. Daar verdwijnen 320 tot 350 banen. De rest van de ontslagen valt bij grootzakelijk bankieren, de vastgoeddivisie, op het hoofdkantoor en bij de facilitaire dienst.

"Dit was een moeilijke beslissing'', aldus de woordvoerder. "De komende negen maanden gaan we de mensen zoveel mogelijk proberen te begeleiden naar een nieuwe baan, intern of buiten ING.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.