Home

Achtergrond 172 x bekeken

ING geraakt door nieuwe fraudezaak VS

Bankverzekeraar ING is voor een paar miljoen euro blootgesteld aan een nieuwe fraudezaak in de Verenigde Staten rondom de Texaan Robert Stanford. Dat zei bestuurslid Koos Timmermans woensdag tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers.

"We hebben zeer beperkt en via derden geïnvesteerd.'' Dinsdag deed de Amerikaanse toezichthouder SEC een inval in het Texaanse hoofdkantoor van Standford in de stad Houston. Stanford zou valse beloften hebben gedaan en historische rendementen hebben gefabriceerd. De fraude zou een investeringsfonds betreffen van 8 miljard dollar.

De zaak volgt op een omvangrijke zaak in december, waarbij Bernard Madoff beleggers mogelijk voor 50 miljard dollar heeft opgelicht. Door die fraude werd ING niet direct geraakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.