Home

Achtergrond 170 x bekeken

IEA voorspelt opnieuw lagere vraag naar olie

De wereldwijde olievraag valt dit jaar door de economische crisis nog lager uit dan eerder werd verwacht. De vraag daalt volgens schattingen van het Internationale Energie Agentschap (IEA) met 980.000 vaten per dag tot 84,7 miljoen vaten per dag.

In januari ging het IEA nog uit van een daling met een half miljoen vaten per dag in 2009.

Volgens de nieuwe prognose komt de wereldwijde behoefte aan olie dit jaar ongeveer 1,4 miljoen vaten per dag lager uit dan in 2007. Dat is de scherpste daling van de vraag sinds 1982, aldus het IEA woensdag.

De vraag staat onder grote druk door de extreme zwakte van de wereldeconomie, stelde het IEA. Door de fors lagere vraag is de olieprijs tot onder de 40 dollar gedaald. In juli vorig jaar bereikte de olieprijs nog een recordniveau van bijna 150 dollar per vat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.