Home

Achtergrond 643 x bekeken 7 reacties

'Hanos verkoopt kooiei in scharreldoos'

Stichting Wakker Dier heeft bij groothandel Hanos kooieieren gevonden in doosjes voor scharreleieren. Dat meldt de stichting, die een scharrelpolitie heeft die eieren in winkels controleert. Op de eieren stond volgens Wakker Dier een code 3, die de eieren aanmerkt als kooieieren.

De stichting zou het Controlebureau Pluimvee, Eieren en Eiproducten (CPE) op de hoogte hebben gesteld. Directeur Paul Smakman van het CPE weet hier echter niks van. De eieren die Hanos verkoopt worden geleverd door de Eiercentrale West Nederland (EWN). Ook de woordvoerder van EWN is niet op de hoogte van de klacht van Wakker Dier. Zij kan zich echter niet goed voorstellen dat de constatering van Wakker Dier klopt. “Wij doen er alles aan om de verschillende soorten eieren gescheiden te houden.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bob

  Tsjongejonge wat een koude drukte. Dat kan toch gebeuren. Wie werkt maakt fouten.
  Wie veel werkt maakt veel fouten, wie weinig werkt maakt weinig fouten en wie niet werkt ..........

 • no-profile-image

  Marjolein Janssen

  Lijkt me geweldig, zo'n Wakker Dier omroep - kunnen ze goed een tegengeluid geven tegen al die onzinnige dure reclames voor vlees van de C1000 met hun 'geen fratsen' en ' kip t meest veelzijdige stukjé vlees'.
  Wakker Dier laat de dieren tenminste horen in de reclame! Hoe meer zendtijd voor ze hoe beter!

 • no-profile-image

  eitje

  Ik heb hier een paar jaar geleden ook wel eens in de winkel verkeerde eieren in de doosjes gezien. Hoe het zat weet ik niet meer. Maar de cijfers op de eieren klopten niet met het doosje. Volgens mij zaten er scharreleieren (nr 2) in doosjes van de batterij eieren. (nr 3)

 • no-profile-image

  a nonymus

  zo blykt maar weer, al dat scharrelgedoe is ene grote bedriegery. gewoon niet aan meedoen en normale productie kopen. economische wal zal schip wel keren. ook deze bubbel wordt doorgeprikt. uit crisis komen mooie dingen, nutteloos vet verdwynt, zonder afzuigen, erreg eko zeg nu zellef. 8f38xg

 • no-profile-image

  Lizette

  Goed gedaan WD. Ben je als boer duurdere scharreleieren aan het produceren en dan gaan ze legb.eieren verkopen voor de prijs van scharrel. Zo gaat de handel failliet met bedrijven als Hanos, of wie anders de schuld draagt.

 • no-profile-image

  johan

  Prima gedaan Groothandel Hanos. Nu hebben de mensen nog eens kans gehad om een goed ei te kopen. Consument, koop die scharrel eieren alsteblief niet. De koper weet natuutlijk niet wat er met een ei gebeurt maar veel scharrel eieren hebben door de stront gerold, bah wat vies.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Lizette; Marjonlein,

  Leer eens lezen er zijn helemaal geen klachten bij de juiste instantie binnengekomen, dus gewoon een publieke actie.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.