Home

Achtergrond 162 x bekeken

Haagse voedselbank deelde hongerstillers uit

De voedselbank Haaglanden heeft in januari hongerstillers, laxeermiddelen en voedingssupplementen in haar voedselpakketten gestopt.

Voorzitter Dick Vos van de voedselbank bevestigde donderdag een bericht hierover in de lokale krant Den Haag Centraal.

”Achteraf gezien was het wat merkwaardig dat die spullen in de pakketten zaten. Toen we ons dit realiseerden, zijn we er meteen mee gestopt”, zei Vos. De middelen zijn volgens hem gedurende één, hoogstens twee verdeelrondes in de pakketten gestopt.

De pillen waren van het merk Gayelord Hauser. Ze zaten in een grote lading van tien pallets die de voedselbank als gift had ontvangen. Vrijwilligers hebben de producten vervolgens in de voedselpakketten gestopt.

”Het is een beetje cynisch. De pakketten worden uitgedeeld aan mensen die al weinig te eten hebben. Bovendien kunnen de pillen gevaarlijk zijn.”, zei PvdA-gemeenteraadslid Abderrahim Kajouane. Het Raadslid heeft vragen gesteld aan het Haagse college van burgemeester en wethouders over de kwestie.

”Ik kan het de voedselbank en de vrijwilligers niet kwalijk nemen”, zei Kajouane. De voedselbank moet beter begeleid worden door de overheid, zodat dit soort incidenten niet meer kunnen voorkomen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.