Home

Achtergrond 218 x bekeken

Grote belangstelling voor gesprek Scheldepolder

Tenminste een bus vol verontruste Zeeuwen komt donderdag naar de Tweede Kamer voor een rondetafelgesprek over het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder.

Daarnaast komen ook veel andere personen, organisaties en instellingen als deelnemers aan het gesprek over wat officieel heet Advies Commissie Natuurherstel Westerschelde.

Dat advies is vorig jaar uitgebracht door de Commissie Nijpels. Die heeft wel alternatieven gevonden voor natuurherstel langs de Schelde, maar blijft er bij dat het doorsteken van de Hedwigepolderdijken toch de beste optie is. Ed Nijpels zal zelf het advies van zijn commissie komen toelichten.

In totaal hebben de Kamercommissies Verkeer en Waterstaat en LNV 22 personen/organisaties uitgenodigd. Het gesprek is met een uur verlengd en duurt nu vier uur, inclusief een korte pauze.

Het gesprek is in vier onderdelen opgeknipt: Natuur, Overheid & Regelgeving, Alternatieven en een apart gespreksonderdeel met Nijpels en zijn commissieleden.

Het rondetafelgesprek begin om 10.00 uur en is toegankelijk voor het publiek. Voorafgaand aan het gesprek biedt de Stichting De Levende Delta in de Tweede Kamer een petitie aan tegen ontpoldering.

Lees ook: 'Ontpoldering Zeeland heeft verborgen agenda'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.