Home

Achtergrond 176 x bekeken 4 reacties

Gif veroorzaakt dierensterfte in Drentse bossen

De politie van Drenthe waarschuwt hondenbezitters voor vergiftigd aas dat in de bossen van Noord- en Midden-Drenthe is aangetroffen.

Zeker twintig wilde dieren zoals dassen, buizerds en een groot aantal haviken zijn hiervan afgelopen weken slachtoffer geworden. Een hond overleefde de aanslag nauwelijks. Uit onderzoek blijkt dat de dieren door vergiftiging om het leven zijn gekomen.

De dieren krijgen door het gif parathion ademhalingsproblemen en sterven een gruwelijke dood. De politie heeft achterhaald dat het aas afkomstig is van geschoten wild. De daders zijn dan ook vermoedelijk jagers die illegaal op vossen jagen, zegt de politie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lk

  weet BIJN ZEKER dat het dierenaktievisten zijn en niet WAARSCHIJNLIJK jagers
  ik meen ook te weten dat (vermoedelijke ) dader met initialen in de pers vermeld werden

 • no-profile-image

  j bakkers

  Wat een slecht gekozen kop.

 • no-profile-image

  co

  dit waren dus geen jagers maar stropers... duidelijk ander volk

 • no-profile-image

  H. van Hove

  Ik begrijp niet waarom jagers dat zouden doen, mis ik iets, vind het verschrikkelijk nieuws.
  Tevens aan LK.NB/ bijna zeker dat het dierenaktivisten zijn en niet waarschijnlijk jagers, uit welke hoek komt die opmerking????, subtieler kan het niet, ik ben dierenaktiviste en leg echt geen gif neer en bedreig ook geen mensen, je moet ons niet over een kam scheren met radicale/extremisten, wij, dierenaktivisten doen alles LEGAAL ZOALS DE WET HET VOORSCHRIJFT.

Of registreer je om te kunnen reageren.