Home

Achtergrond 223 x bekeken

Geen SDE-subsidie voor nieuwe WKK's in 2009

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken (EZ) stelt in 2009 geen SDE-subsidie beschikbaar voor nieuwe WKK's.

Dat schrijft zij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) kan in principe jaarlijks opengesteld worden voor nieuwe WKK’s, mits er sprake is van een zogeheten onrendabele top. Die is er volgens Van der Hoeven echter in 2009 niet bij nieuwe WKK’s.

Zij baseert zich daarbij op berekeningen van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). In zijn rendementsberekening neemt ECN geen 'warmtekorting' mee. Daardoor zijn WKK’s sneller rendabel dan in berekeningen waarbij de 'warmtekorting' wel wordt meegenomen.

LTO Glaskracht Nederland betreurt het dat ECN de 'warmtekorting' niet meeneemt. De organisatie heeft, evenals vorig jaar, ervoor gepleit om dat wel te doen. Ze vindt dat er voor zowel bestaande als nieuwe WKK’s SDE-subsidie moet komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.