Home

Achtergrond 249 x bekeken

Geboortegolf na ontsnapping ram

Ondanks het winterweer is het al een beetje voorjaar in Dwingeloo. In de schaapskooi van Natuurmonumenten in het Drentse Dwingeloo lopen dit jaar al vroeg lammetjes rond.

De oorzaak: ram Knelis die vijf maanden geleden in een onbewaakt ogenblik over het hek sprong en afgaand op het aantal nazaten dat er nu is, in elk geval zes schapen wist te bevruchten. Volgens de schaapherder van Natuurmonumenten worden de meeste lammetjes in maart geboren en lag dit vroege geboortegolfje niet bepaald in de planning. Knelis zou, gezien zijn enthousiaste aard, best weleens meer dan zes schapen besprongen kunnen hebben. Of er nog meer lammetjes geboren zullen worden, kon de schaapherder zondag niet zeggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.