Home

Achtergrond 144 x bekeken

File van 8 februari 1999 niet meer overtroffen

Doordat er steeds minder files op de Nederlandse wegen staan, is de kans groot dat de file van 8 februari 1999 in de boeken blijft als de drukste spits ooit.

Zondag precies 10 jaar geleden stond er in de ochtend maar liefst 975 kilometer file. Die dag sneeuwde het, was het glad en waren een paar vrachtwagens gekanteld.

Op de tweede plaats in het overzicht van de langste files ooit staat de file van 25 maart vorig jaar. Ook toen was winterweer de boosdoener. Het aantal auto's dat vaststond haalde bij elkaar een lengte van 888 kilometer, aldus de ANWB. De VID spreekt van 852 kilometer. Ook dit was tijdens de ochtendspits.

Uit de file top-10 van zowel de ANWB als de VID blijkt dat het vaak goed misgaat als het sneeuwt. Maar liefst zes van tien recordfiles werden gehaald als het sneeuwde of hagelde. Acht van de tien waren files in de ochtendspits, die traditioneel drukker is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.