Home

Achtergrond 294 x bekeken

Eerste jaarwinst voor Crucell

Crucell heeft 2008 met zwarte cijfers afgesloten. Dat is voor het eerst in het vijftienjarige bestaan van het Leidse biotechbedrijf.

Crucell is optimistisch voor komend jaar, het bedrijf verwacht verdere groei en geen nadelige invloed van de economische neergang.

Crucell profiteerde vorig jaar vooral van de verkoop van kinderziekten- en griepvaccins. Met name in het laatste kwartaal van 2008 liepen de zaken goed. De nettowinst in het vierde kwartaal kwam uit op 19,2 miljoen euro, tegen een verlies van 4 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet groeide met bijna een kwart tot 93,7 miljoen euro.

Over geheel 2008 bleef er 14,6 miljoen euro onderaan de streep over. In 2007 leed Crucell nog een verlies van 42,9 miljoen euro. De omzet groeide met 33 procent naar 283,3 miljoen euro.

Crucell rekent dit jaar op een omzetgroei van 20 procent (tegen constanste wisselkoersen). Het operationele resultaat zal significant stijgen ten opzichte van 2008. Crucell had eind vorig jaar nog 171 miljoen euro in kas.

Het Leidse biotechbedrijf is een van de weinige, nog onafhankelijke vaccinmakers in de wereld. Vorige maand werden overnamegesprekken met de Amerikaanse farmaceut Wyeth afgebroken na de overname van Wyeth door Pfizer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.