Home

Achtergrond 522 x bekeken

'Deze week bod op Nuon'

Deze week komt er nog een buitenlands bod op een aandeel in het energiebedrijf Nuon. Het Zweedse Vattenfall en het Deens Dong Energy zijn bezig hun biedingen klaar te zetten. Dat meldde het Britse persbureau Reuters op basis van bronnen rond de mogelijke verkoop van het bedrijf.

Volgens deze bronnen zou 49 procent van Nuon, dat nu in handen is van onder meer de provincies Gelderland en Friesland en de gemeente Amsterdam, te koop kunnen worden aangeboden. Een woordvoerster van Nuon bevestigde dinsdag dat het ging om ,,een minderheidsaandeel''.

Het Italiaanse Eni zou eveneens belangstelling hebben om Nuon te kopen, maar het is nog onduidelijk of het bedrijf inderdaad een bod gaat uitbrengen. Nuon is volgens schattingen als geheel ongeveer 7 miljard euro waard.

De verkoop van een belang in Nuon staat sterk in de belangstelling na de verkoop van branchegenoot Essent aan het
Duitse RWE afgelopen maand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.