Home

Achtergrond 194 x bekeken

Deutsche Bank somber na miljardenverlies

Deutsche Bank is door de financiële crisis in 2008 voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog in de rode cijfers terechtgekomen en ziet de nabije toekomst somber tegemoet.

Dat maakte de grootste bank van Duitsland vandaag bekend. "We verwachten dat de omstandigheden in de wereldeconomie heel moeilijk zullen blijven en onze klanten en onze branche voor grote uitdagingen zullen blijven stellen'', stelde topman Josef Ackermann in een verklaring.

"De ongekende marktomstandigheden in het vierde kwartaal hebben verschillende zwakheden in onze bank aan het licht gebracht.''

Deutsche Bank boekte over heel 2008 een nettoverlies van 3,9 miljard euro. Dat resultaat komt overeen met eerdere verwachtingen. De verhouding tussen het eigen vermogen en de schulden, de zogenoemde tier 1-ratio, stond aan het eind van het jaar op 10,1 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.