Home

Achtergrond 167 x bekeken

Den Haag wacht op CPB-cijfers over economie

Het Centraal Planbureau (CPB) komt vanochtend met nieuwe voorspellingen over de economische groei.

De cijfers zijn voor het kabinet van groot belang voor de plannen om de kwakkelende economie te stimuleren. De voorlopige cijfers van het CPB gaan over de economische groei, over de inflatie, de werkgelegenheid en de koopkracht. Ze komen een paar dagen nadat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen vrijdag constateerde dat de Nederlandse economie zich officieel in een recessie bevindt, met al drie kwartalen op rij negatieve economische groei.

Het kabinet heeft zich al helemaal ingesteld op zwaar economisch weer. De meest betrokken ministers komen dinsdagochtend in het Torentje van premier Jan Peter Balkenende voor het eerst bijeen om te overleggen over maatregelen.

Vorige week bleek ook dat voor het kabinet miljardenbezuinigingen dreigen als het wil vasthouden aan de eigen strenge begrotingsregels. Binnen de coalitie heerst hierover onenigheid. PvdA en ChristenUnie willen niet bezuinigen, het CDA wil dat wel als het begrotingstekort de 2 procent overschrijdt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.