Home

Achtergrond 187 x bekeken

College Deventer valt over stadskantoor

De burgemeester en wethouders van Deventer zijn woensdagavond tijdens de raadsvergadering opgestapt.

Er was onenigheid ontstaan over de locatie van het nieuw te bouwen stadskantoor. Dat meldde de regionale krant de Stentor woensdagavond.

Tijdens de raadsvergadering vroeg de PvdA, de grootste coalitiepartij, om een extern onderzoek naar de kosten van aankoop voor een alternatieve locatie voor het stadskantoor. Daarmee gaf de partij aan dat zij niet achter de geplande locatie stond. Wethouder Gerrit Berkelder, verantwoordelijk voor het nieuwbouwdossier, stelde voor een extern bureau de kosten van de geplande nieuwbouw in kaart te laten brengen.

Toen de PvdA dat niet voldoende vond en aangaf voltallig tegen de nieuwbouw te stemmen, stapten de wethouders op. In een verklaring stelde het college: "Als de grootste coalitiepartner de steun intrekt, dan kunnen wij als college niets anders dan ons ontslag aanbieden''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.