Home

Achtergrond 190 x bekeken

Christelijken: banken redden liever niet op zondag

De ChristenUnie en de SGP in de Tweede Kamer betreuren het dat minister Wouter Bos (Financiën) hen anderhalve week geleden op zondag belde over zijn reddingsoperatie voor bankverzekeraar ING.

Wat hen betreft was er geen sprake van een noodsituatie die het verstoren van de zondagsrust rechtvaardigde.

Volgens de ChristenUnie en de SGP was het landsbelang die zondag niet in het geding en was er niet zo’n noodsituatie dat niet tot maandag had kunnen worden gewacht. ”We moeten niet ook de zondag sluipsgewijs gaan betrekken bij onze vergaderagenda, want die is al overdadig genoeg”, zei SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies in de richting van minister Bos en van Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. ”Maandagochtend om 6 uur zou ik er ook zijn geweest.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.