Home

Achtergrond 162 x bekeken

Chinese export sterk omlaag door crisis

De export van China is in januari onder druk van de wereldwijde economische crisis het sterkst gedaald in bijna dertien jaar. De uitvoer ging met 17,5 procent omlaag, ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de Chinese douane vandaag bekend.

China heeft veel last van de wereldwijde recessie omdat de vraag naar zijn producten daardoor sterk daalt. In december en november ging de export van Chinese goederen ook al omlaag. Maar ook de import in China staat onder grote druk. De invoer kelderde in januari met 43 procent. Door de crisis is er in China veel minder vraag naar grondstoffen.

De cijfers werden wel beïnvloed door de viering van het Chinese Nieuwjaar in januari. Daardoor lagen Chinese fabrieken een week stil.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.