Home

Achtergrond 160 x bekeken

Cao-onderhandelingen Open Teelten vastgelopen

Vorige week zijn de onderhandelingen voor de cao open teelten vastgelopen, meldt Marcella Bense, bestuurder Agrarisch Groen van FNV Bondgenoten.

De voorstellen van werkgevers en bonden staan lijnrecht tegenover elkaar. De werkgevers willen onder andere langere werkweken en het invoeren van de zaterdag als normale werkdag voor vaste werknemers. Ook willen ze dat de zaterdag- en zondagtoeslag komt te vervallen en het gemiddelde aantal uren per week voor seizoenskrachten omhoog gaat. FNV Bondgenoten vindt dit onacceptabele verslechteringen in de cao.

Na een aantal onderhandelingen werd gekeken naar de mogelijkheid om de huidige cao een jaar te verlengen. De werkgevers boden hierbij een loonsverhoging van 2,5 procent aan maar FNV Bondgenoten vindt dit loonbod te mager.

FNV Bondgenoten beraad zich momenteel op de voortgang van de cao Open Teelten. Op 4 maart gaan de onderhandelingen weer verder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.