Home

Achtergrond 189 x bekeken 1 reactie

Buurtwinkel steeds populairder

Steeds meer mensen vinden de weg naar de buurtwinkel.

Belangrijk is de sociale controle, vindt twee derde van de consumenten. Vier op de vijf mensen vinden bovendien dat de winkel de buurt gezelliger maakt.

Dit blijkt uit onderzoek onder 583 consumenten door RuigrokNetpanel, in opdracht van het trendblad Second Sight. Drie op de tien deelnemers gaf aan vaker een buurtwinkel te bezoeken dan vijf jaar geleden.

Ondanks het feit dat 62 procent van de ondervraagden de sfeer in de wijk ziet verbeteren als er meer onafhankelijke winkels komen, denkt maar 37 procent dat ze altijd zullen blijven bestaan. De grote winkelketens zijn een grote bedreiging voor de kleine, onafhankelijke detailhandelaars.

De klanten hebben een aantal tips voor de kleine zelfstandige winkeliers. Deze kunnen door het aanbod van meer bijzondere en betere producten een nog betere service, leuke activiteiten zoals een kookcursus, originele reclame en natuurlijk lagere prijzen nog meer mensen aan zich binden. Voor 72 procent geldt dat ze willen omrijden voor 'een exclusief assortiment'.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    hoeveel zijn er nog?

Of registreer je om te kunnen reageren.