Home

Achtergrond 146 x bekeken

Brutale bankoverval binnen in Europarlement

Binnen in het Europees Parlement in Brussel heeft donderdag een brutale bankoverval plaatsgevonden.

Een man met een pruik dwong de caissière van de ING Bank een tas met biljetten af te geven. De man zwaaide met een revolver of een neprevolver. De verdachte is mogelijk nog in het enorme pand dat momenteel door de politie zwaar is bewaakt, bevestigde een woordvoerster van het parlement.

Een Servische tv-journaliste, die ooggetuige was, hoorde de caissière hard gillen tijdens de overval. Een tv-ploeg van RTL4 toonde onlangs al dat die ongemerkt ambtenarenkamers kon binnenlopen en een dossier stelen.

Europarlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) vindt het ongelooflijk dat dit kan gebeuren binnen het parlement, waar regelmatig regeringsleiders rondlopen. "Echt waanzinnig. Dit laat wel zien dat de beveiliging zo lek is als een mandje'', zegt de politica, die politiebewaking krijgt om naar haar auto te lopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.