Home

Achtergrond 313 x bekeken 2 reacties

Brussel geeft weer derogatie zaaizaad

De Europese Commissie heeft een nieuwe derogatie verleend voor zaaizaad.

Noorwegen mag een beperkte hoeveelheid zaad van wintertarwe gebruiken dat niet voldoet aan de EU-eisen voor de kiemkracht van zaaizaad. Noorwegen heeft met de Europese Unie een associatieverdrag voor onder andere de kwaliteitsregeling voor zaaizaden.

Het is de vijftiende uitzondering op de regels die de Commissie dit seizoen verleent voor zaaizaad. De meeste derogaties betreffen bepaalde grassoorten. Denemarken heeft vorig jaar door droogte minder graszaad geoogst dan normaal. Het land is de grootste producent van graszaad in de EU. Ook zijn derogaties verleend voor zaad van groenbemesters en graan. Vorig seizoen gaf de Commissie 33 ontheffingen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Westbrabander

    Nou hebben die Nooren het geluk dat ze niet bij de EU horen, laten ze zich nog met allerlei absurde regelgeving in.

  • no-profile-image

    ron

    Lekker snel dan als Noorwegen dit nog uit wil zaaien voor oogst 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.