Home

Achtergrond 256 x bekeken 4 reacties

Boerenwijsheid

Boeren tellen voor de provincie Flevoland kennelijk niet echt meer mee.

Waar ooit agrariërs werden verwelkomd als pioniers van het Nieuwe Land, worden ze nu bewust genegeerd en in de hoek gezet om natuurontwikkeling in de polder mogelijk te maken.

Flevoland gaf in de gehele procedure rondom de beoogde ontwikkeling van Oostvaarderswold er al vaak blijk van voorbij te gaan aan de belangen van de agrarische sector. Het laatste staaltje bestuurlijke onbehoorlijkheid in deze spant de kroon. Ingenieursbureau Arcadis heeft in opdracht van Flevoland een rapportage over de milieu- en landbouweffecten van het natuurplan opgesteld, maar die onderzoekers mochten niet met de grootste belanghebbenden – boeren – praten. Dat kwam wel aan bod tijdens de inspraakronde, aldus Flevoland.

Daarmee genereert de provincie bewust een eenzijdig beeld. Arcadis komt zo tot wonderlijke conclusies. Dat is het bureau niet eens al te kwalijk te nemen, al had het zich bij deze opdracht natuurlijk niet zo moeten laten ringeloren. Nu zijn de aanbevelingen zeer aanvechtbaar. De boekenwijsheid van Arcadis, zoals LTO stelt, is kennelijk niet het eindstation. Het bureau wil alsnog diepgaand onderzoek doen als de inspraakronde daartoe aanleiding geeft. Boerenwijsheid zegt dat je direct met alle belanghebbenden spreekt om een goed advies te geven.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  esther

  Inspraak door wordt net als bij Natura 2000 buiten de deur gehouden. Gewoon ordinaire landjepik-actie, om de grond later duur door te verkopen. Een leuk bijna-Zimbabwaans voorbeeld:Brabantse boeren moeten van hun provincie maar naar het buitenland gaan!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Boeren worden als een paar afgedankte schoenen in een hoek getrapt in Nederland

 • no-profile-image

  doeschot

  wiens brood men eet, wiens mond men spreekt.

 • no-profile-image

  gert

  de provincie haalt veel wijsheid bij Mugabe vandaan

Of registreer je om te kunnen reageren.