Home

Achtergrond 162 x bekeken

Biologica ziet geen crisis voor biologische sector

De consument blijft onverminderd biologische producten kopen, rampscenario’s van marketingbureaus en negatieve berichtgeving van media ten spijt. Dat meldt brancheorganisatie Biologica.

De cijfers stroken volgens de organisatie niet met de angst. Biologica vindt dat media te vroeg vooruitlopen op teruggang. Mintel, een Brits marktonderzoeksbureau voorspelde eerder dat de helft van de Engelse consumenten van biologische producten minder zou gaan kopen. De cijfers spreken dit volgens Biologica tegen.

Het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel schat dat de afzet van biologisch in 2008 met 10 tot 15 procent is gestegen. Een woordvoerder van het CBL zegt dat de organisatie geen reden ziet waarom de afzet zou teruglopen. ”De biologische consument is honkvast.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.