Home

Achtergrond 352 x bekeken 2 reacties

Bij Greenpeace leren varen in een rubberboot

Greenpeace gooit vanwege het 30-jarig bestaan op 6, 7 en 8 maart de deuren open van Pakhuis de Zwijger aam de Piet Heinkade in Amsterdam. Nieuwsgierigen kunnen praten met bemanningsleden van vroeger en nu aan boord van de actieschepen Rainbow Warrior, Beluga en Sirius. Ook de Argus, het kleinste motorschip uit de vloot van Greenpeace, ligt afgemeerd bij het pakhuis.

Het soms roemruchte bestaan van Greenpeace wordt belicht aan de hand van foto's en filmpjes over de acties op de Noordzee, de schepen, het klimaat en de walvisjacht. Campagneleiders beantwoorden vragen over de huidige milieuproblemen. Geheel in stijl zijn er workshops als: hoe maak je een spandoek of hoe leer je varen in een rubberboot met motor. Ook is er een training klimmen. Praktisch, want Greenpeace hangt nogal eens spandoeken op aan de hoge schoorsteenpijpen van bijvoorbeeld kolencentrales.

Een bezoek aan de open dag kan een gezinsuitje worden, want er is ook op de jeugd gerekend. Die kan een cursus geweldloos actievoeren volgen. Niet voor meer zakgeld, maar voor projecten over dieren en natuur. De Greenteams, kinderen die met hulp van Greenpeace actievoeren voor een beter milieu, zorgen bijvoorbeeld voor meer gerycled papier op hun school en controleren bij supermarkten of ze goede vis verkopen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Veehouder

  Arie grijp je kans om de boeven te grijpen.

 • no-profile-image

  arie noordam

  Greenpeace is geen organisatie die democratie hoog in haar vaandel heeft staan, sterker nog als zij haar zin niet krijgen grijpen ze naar bot geweld, niets en niemand ontziend
  hoe groot of eigenlijk hoe klein is dan nog de stap naar terrorisme
  landbouw en visserij hebben dagelijks last van dat soort zwaar gesubsidieerde organisaties.
  het is op zijn minst opmerkelijk dat ons lijfblad reclame maakt voor greenpeace
  je gooit je eigen glazen toch ook niet in en je gaat je eigen graf toch ook niet graven

Of registreer je om te kunnen reageren.