Home

Achtergrond 386 x bekeken 8 reacties

Bel Leerdammer en Lyempf willen af van Parco-boeren

Bel Leerdammer en Lyempf willen af van de ruim 180 boeren die lid zijn van leveranciersvereniging Parco.

Dit bevestigen leden van de vereniging. Officieel heet het dat beide bedrijven afwillen van hun aandelen in Parco BV. Het overgrote deel van de aandelen en de bijbehorende melkstroom (totaal 90 miljoen kilo) is in handen van Bel Leerdammer. Dit bedrijf heeft sinds twee jaar ook het voorzitterschap en secretariaat van Parco in handen.

Directeur Mark Tettelaar van Bel wilde vandaag nog geen commentaar geven op het nieuws. Morgen komt er een persverklaring.

Jaap van der Heg, de laatste boerenvoorzitter van Parco, is teleurgesteld. "Toen de melkprijzen stegen naar de 50 cent, vochten ze om ons. Nu voel ik me een tweederangs leverancier." Waar ze precies aan toe zijn, weten de Parco-leden nog niet. De brief die ze hebben ontvangen, vinden ze vooral weinigzeggend. Van der Heg weet alleen dat een opzegtermijn geldt van een half jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  goede tijden ,slechte tijden

 • no-profile-image

  gert

  kunnen misschien wel leverancier worden van de de te verkopen fabrieken van friesland -campina

 • no-profile-image

  ex nestle leverancier

  Zo zie je maar weer Achterhoekse melkveehouder. Niet zo maar wat roepen. maar je eerst goed laten informeren. Hoor en wederhoor noemen we dat. Maar helaas, dat hebben de meeste boeren nooit geleerd. En als de poederprijs enz. zo laag blijft zullen er bij die vrije jongens nog wel meer de Parcoboeren volgen. Helaas het zij zo

 • no-profile-image

  Truus

  Ik wil even reageren op het bericht van DE MELKVEEHOUDER uit de ACHTERHOEK. Ik wil geen persoonlijke aanval doen maar je beweert dat wij(parco leden) overlopers zijn en alleen maar achter het geld aan huppelen. Maar dat is niet zo, eerder kwam Nestlé de melk braaf ophalen, maar nestlé heeft ons overgedragen aan leerdammer, wij (parco leden) hebben daar niks over te zeggen gehad (immers zijn geen FF) en nu wil leerdammer van ons af. Waarom?? Omdat ze da kaas niet kwijt kunnen en teveel melk krijgen. Maar toen de melk duur was mocht ieder buitenstaander bij de leerdammer leveren en nu het slecht gaat gooien ze de parco leden er uit en niet diegene die het laatst bij zijn gekomen!!

 • no-profile-image

  Pieter F

  Deze boeren zijn NOOIT opgestapt dit is ontstaan vroeger uit enkele fabrieken, Heel lang was Nestle de fabriek met het grootste belang. De laatste jaren was Leerdammer dit. Niet de boeren hebben gezegd dat ze niet meer aan Nestle wilden leveren toen maar Nestle schoof de melk naar Leerdammer en als leverancier heb je daar dan niets over te zeggen als je het er niet mee een sben ga je maar weg zegt de melkfabriek

 • no-profile-image

  qwerty

  Hoe was het ook alweer : onderste uit de kan en die deksel. Het zijn deze gefrustreerde veehouders die de melk prijs extra omlaag halen, ergens wordt deze spotmarkt melk goed koper op de markt gedumt. feitelijk zijn dit dus harlekijnen van de grootwinkel bedrijven

 • no-profile-image

  plukker

  volgens mij heeft die qwertie te qtrwequ de klok horen luiden maar weet ie niet waar de ........................

 • no-profile-image

  MELKVEEHOUDER

  Voorzover deze leveranciers vorig jaar opgestapt zijn bij hun afnemer omdat ze dollartekens in hun ogen hadden,
  Geen enkel medelijden.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.