Home

Achtergrond 201 x bekeken

Bedrijven Bommelerwaard wachten op schadevergoeding

Het ministerie van Defensie is nog volop bezig met het afwikkelen van de schadeclaims van ondernemers in de Bommelerwaard, nadat daar in december 2007 een stroomstoring ontstond door een ongeluk met een helikopter.

Naar verwachting zal dit pas in juli van dit jaar klaar zijn. Staatssecretaris Jack de Vries schrijft in antwoord op Kamervragen vanuit de VVD-fractie dat de schadeclaims van ondernemers meer tijd vergen dan die van particulieren, doordat ook verlies aan omzet wordt geclaimd.

De omvang van de schademeldingen van bedrijven bedraagt in totaal 23 miljoen euro. Aan negenhonderd bedrijven is een voorstel tot betaling gedaan, terwijl aan 1300 bedrijven is verzocht nadere informatie te geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.