Home

Achtergrond 153 x bekeken

Balkenende waarschuwt voor protectionisme

Premier Jan Peter Balkenende heeft vandaag gewaarschuwd voor internationaal protectionisme.

"Uiteindelijk is dat contraproductief voor iedereen'', zei hij vandaag na de ministerraad.

Protectionisme ten tijde van de huidige financiële crisis was een van de onderwerpen waarover Balkenende vrijdagochtend vroeg tijdens een ontbijt in Londen met zijn collega Gordon Brown had gesproken. Brown waarschuwde eerder ook al voor protectionisme. Landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Rusland overwegen maatregelen om de eigen bedrijven te beschermen of hebben die al genomen.

Balkenende zei verder dat hij het volste vertrouwen heeft dat hij door Brown wordt uitgenodigd voor de bijeenkomst van twintig belangrijkste economieën (G20) begin april in Londen. Nederland is geen lid van die G20 maar was er bij een eerdere crisisbijeenkomst in november in Washington wel bij. Brown steunde het Nederlandse lobbywerk toen. "Ik wacht nog op de formele uitnodiging'', zei Balkenende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.