Home

Achtergrond 189 x bekeken 1 reactie

Anti-Europese partij krijgt EU-geld

De nieuwe anti-Europese partij Libertas is maandagavond erkend als een Europese politieke partij.

De beweging krijgt daardoor recht op 202.823 euro aan subsidie per jaar. Dat heeft het Europees Parlement in Straatsburg besloten.

De partij ontstond vorig jaar in Ierland. Daar voerde Libertas succesvol campagne tegen het nieuwe Europese verdrag. Oprichter Declan Ganley wil met zijn partij nu in zoveel mogelijk landen meedoen met de Europese Parlementsverkiezingen in juni. Hij stichtte al de partijafdelingen in zeven andere EU-landen zoals Polen, Frankrijk, Denemarken, Finland en Bulgarije. Daarmee voldoet hij aan de criteria voor EU-subsidie.

Europarlementslid Joost Lagendijk (GroenLinks): "Ik zou mijn geld liever aan iets anders uitgeven dan aan eurosceptici. Maar ze voldoen nu eenmaal aan de voorwaarden, dus dan moet het maar. Met pijn in het hart.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    euh hoe heet dat ook alweer........oja hypocriet !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.