Home

Achtergrond 154 x bekeken

Amsterdam grijpt naast titel Groene Hoofdstad EU

Amsterdam heeft naast de titel van Europese Groene Hoofdstad gegrepen.

De hoofdstad was een van de acht genomineerde steden in Europa voor de titel die maandag in Brussel voor het eerst werd toegekend.
Amsterdam had zich geprofileerd als een stad met veel milieuvriendelijke maatregelen en ambities. Dat veel Amsterdammers fietsen was een van de punten. Maar de jury gaf de voorkeur aan Stockholm en Hamburg als de Europese Groene Hoofdsteden voor 2010 en 2011.

,,Er was nogal stevige concurrentie'', reageerde de Amsterdamse wethouder Marijke Vos (GroenLinks) na de uitreiking door EU-commissaris Janez Potocnik (Wetenschap). ,,Het had super geweest als we gewonnen hadden, maar een finaleplaats is ook al heel wat. We zijn toch de enige Nederlandse stad die zover kwam. Het is een enorme ondersteuning van ons beleid.''

Vos wil volgend jaar opnieuw inschrijven. ,,Wat mij betreft doen we weer mee, maar dat moeten we nog bekijken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.