Home

Achtergrond 223 x bekeken

Amerikaanse melkveesector in financiële problemen

Niet alleen in Europa maar ook in de Verenigde Staten beleven de melkveehouders zware tijden.

Een deel van de meer dan 60.000 Amerikaanse melkveehouders is gedwongen maatregelen te nemen.

De melkprijs daalde de afgelopen twee maanden met 35 procent terwijl de productiekosten hoog bleven. De veehouders stoten onder andere meer runderen af om de kostprijs te verlagen. Ook zijn al diverse melkveehouders uit financiële nood gestopt. Uit de internationale melkprijsvergelijking van LTO blijkt dat de gemiddelde Amerikaanse melkprijs in de maand december lag op € 28,12.

De Belgische website Vilt meldt dat er Amerikaanse veehouders zijn die maandelijks een verlies draaien van 155 euro per koe. Vooral bedrijven aan de westkust hebben het moeilijk, omdat zij een groter deel van het voederrantsoen moeten aankopen. Volgens landbouweconoom Bob Cropp van de universiteit van Wisconsin zal ook de Amerikaanse zuivelexport rake klappen krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.