Home

Achtergrond 173 x bekeken

Ambassadeur in bres voor Wilders

De Nederlandse ambassadeur in Londen heeft tot het allerlaatste moment geprobeerd Wilders toegelaten te krijgen tot het Verenigd Koninkrijk, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

"Nederland betreurt ten zeerste dat het Verenigd Koninkrijk zijn besluit niet heeft willen herroepen om de heer Wilders de toegang tot het land te ontzeggen. De Nederlandse ambassadeur in Londen heeft vanmiddag ter plekke nog een laatste poging daartoe gedaan en, toen ook dat geen resultaat had, nogmaals het Nederlandse ongenoegen overgebracht'', aldus het ministerie.

"Nederland is van mening dat een Nederlandse parlementariër vrij moet kunnen reizen binnen de Europese Unie. Het Verenigd Koninkrijk heeft, net als Nederland, echter het recht mensen de toegang te weigeren met een beroep op de openbare orde en veiligheid.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.