Home

Achtergrond 281 x bekeken

Afstoten Anklam bespaart Nordzucker 20 miljoen euro

Nordzucker betaalt 20 miljoen euro minder voor de overname van Danisco Sugar omdat het suikerbedrijf in Anklam niet langer deel uitmaakt van de overname.

De koopsom wordt nu 732 miljoen euro, heeft Danisco vandaag meegedeeld.

Naast de korting op de overnamesom verhoogt Danisco een aan Nordzucker te verstrekken krediet. De lening gaat omhoog naar 68 miljoen euro en heeft een looptijd van 2 jaar. Suiker Unie heeft aangegeven de fabriek in Anklam te willen kopen van Nordzucker.

De Duitse kartelautoriteit, het Bundeskartellamt, wil dat de suikerfabriek in Anklam in Meckelenburg-Voorpommeren aan een derde partij wordt verkocht om voldoende concurrentie op de suikermarkt in Duitsland te behouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.