Home

Achtergrond 186 x bekeken

Advocaat eist contact met 9-jarige cliënte

De advocaat van een 9-jarig meisje eist in een kort geding dat hij zijn cliënte mag zien.

Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam verbiedt hem dat nu. Dat liet raadsman Richard Korver vandaag weten.

Het meisje Khadija werd een jaar geleden uit huis geplaatst. Haar advocaat probeert te bewerkstelligen dat zij weer naar haar ouders toe mag. De kinderrechter bezoekt het kind binnenkort in de instelling waar ze verblijft om haar kant van het verhaal te horen. Het meisje had daar zelf om gevraagd.

Korver wil graag van tevoren persoonlijk contact met zijn cliënte hebben, maar mag dat niet van haar voogd van Bureau Jeugdzorg. Die zou stellen dat dat niet goed zou zijn voor de gezondheid van het kind. Het meisje lijdt namelijk aan twee ernstige ziekten.

De raadsman wijst er echter op dat hij Khadija al eerder heeft ontmoet en dat haar gezondheid daardoor niet in gevaar kwam. Bovendien zou Jeugdzorg helemaal geen arts hebben geraadpleegd. Hij stelt verder dat het bureau handelt in strijd met het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind.

De advocaat zegt de steun te hebben van de Kinderrechtswinkel Amsterdam en Defence for Children. Het komt volgens hem vaker voor dat advocaten van Jeugdzorg geen contact mogen hebben met hun jonge cliënten. Het kort geding dient woensdag voor de rechtbank in Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.