Home

Achtergrond 437 x bekeken 5 reacties

Thieme wil meer geld voor innovaties

Het is de Partij voor de Dieren (PvdD) een doorn in het oog dat jaarlijks 19 miljoen euro naar bedrijven gaat die apparatuur aanbrengen in stallen om de lucht te zuiveren.

"Dat zorgt er eigenlijk alleen maar voor dat meer dieren binnen kunnen worden gehouden'', betoogt Kamerlid Marianne Thieme. Zij ziet liever dat er minder mest (met ammoniak) in het milieu belandt doordat er minder dieren worden gehouden.

De Tweede Kamer buigt zich vandaag en morgen over de Landbouwbegroting en tijdens dat debat pleit Thieme voor meer geld voor innovaties om ervoor te zorgen dat Nederlanders minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten in hun voedselpakket gebruiken.

Omdat de productie van vlees en zuivel het milieu belast, onder meer doordat er broeikasgassen bij vrijkomen, wil de PvdD dat het kabinet werk maakt van een 'substantiële transitie' naar plantaardige eiwitten. "Het Planbureau voor de Leefomgeving en andere onderzoeksbureaus geven aan dat het anders moet. En nu is Herman Wijffels, toch een CDA-visionair, ook al vegetariër geworden.''

Thieme voorziet dat Landbouwminister Gerda Verburg binnen drie jaar de oplossingen van de PvdD omarmt om het gebruik van dierlijke eiwitten te verminderen. "Onze analyse deelt ze al, namelijk dat er iets aan de voedselproductie moet veranderen''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  realist

  Dierenpartij verpest het steeds voor een paar duizend boeren in Nederland. Terwijl in Z-Amerika (400 mlj inwoners), China (1,2 mljd), India (1 miljd), afrika (600 mlj) en de rest van de wereld er heel anders met dieren wordt omgesprongen. Waarom die pesterijen voor normaal met dieren omgaan, en de ellende in andere landen niet mee laten tellen ? Zelfverrijking voor Thieme denk ik, ze zal er zelf haar salaris er niet voor willen inleveren.

 • no-profile-image

  onbegrepen

  wat is beter oerwoud rooien en hier vlees produceren of daar produceren

 • no-profile-image

  Jules

  Je hebt het inderdaad nog niet begrepen onbegrepene.
  Hier in Nederland groeit ook geen moer als je geen mest op je land brengt.
  In die oerwoudlanden kan je ook je huidige lanbouwareaal bemesten maar dat kost geld ,dus brand je maar wat oerwoud plat en dan heb je weer 3 jaar vruchtbare grond.
  En aangezien er in het veevoeder voor hooguit 15%soja zit (en dat is dus wat daar vandaan komt) is het niet te hopen dat ze daar het vlees gaan produceren .
  Dan moeten ze namelijk de andere 85% ook gaan telen en dan is er in no-time
  geen boom meer te vinden.
  Overigens vervoeren wij het afval van de soja, de sojaolie wordt verwerkt in de becel ,dat spul is goed voor je hart en je kan het lekker bijmengen bij je autobrandstof .Dan ben je ineens wel heel millieubewust bezig.
  En nu juist omdat de boeren hier de grond en de overgebleven ruimte intensief gebruiken zijn zij millieucriminelen en weet alwat nietmeer.
  Althans in de ogen van die zogenaamde millieubewuste nietswetenden en elkaar napratende groene geloofsgenoten

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een nobel streven van Thieme, ze vergeet echter 1 ding. Ze wil eerst minder dieren in Nederland en vervolgens de bevolking dwingen om minder vlees te eten. Wat er dan gebeurd is dat de grote Nederlandse supermarktketens vlees uit Argentinie. Brazilie etc. vandaan halen. In deze landen wordt er totaal niet duurzaam melk en vlees geproduceerd. Het lijkt mij trouwens sterk dat er zelfs binnen Europa landen zijn waar het vlees duurzamer geproduceerd wordt dan in Nederland. Met al onze welzijnseisen, kennis, efficiente logistiek en keurmerken voor veilig & verantwoord vlees (waar we terecht trots op kunnen zijn) winnen we de duurzaamheidstrofee voor vlees ten allen tijde!

 • no-profile-image

  jan

  In de oostvaarderplassen zijn ze geen apparatuur nodig,volop frisse lucht ,alleen daar kreperen weer veel dieren door voedselgebrek door overbegrazing

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.