Home

Achtergrond 159 x bekeken

Surprises af? Maak een speculaaspop!

Heb je alle cadeautjes verstopt in de surprises? Dan kan het Sinterklaasfeest beginnen!
Maar voor een écht heerlijk avondje maak je natuurlijk eerst nog deze heerlijke:

Speculaaspop

Dit heb je nodig:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 150 gram basterdsuiker

  • 2 eetlepels speculaaskruiden

  • half theelepeltje zout

  • 100 gram roomboter

  • 2 eetlepels melk

  • folie

  • mengkom

  • oven

Dit moet je doen:
  • Was je handen.

  • Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de kruiden en het zout in de kom.

  • Snij de roomboter in kleine stukjes. Doe die ook in de kom.

  • Kneed met je handen alles door elkaar.

  • Doe er steeds een beetje melk bij. Kneed tot je een mooie deegbal hebt die niet meer kruimelt.

  • Leg de deegbal een uur in de koelkast. Dan wordt het speculaas lekkerder.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Haal het deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem over het aanrecht. Dan plakt het deeg niet zo. Maak met een deegroller dunne plakken. Snij er platte poppetjes uit. Maak een Sint, een Piet of wat je maar wilt.

  • Bak de poppen op de bakplaat 35 minuten in de oven.

Foto

Jos Hillebrand

Of registreer je om te kunnen reageren.