Home

Achtergrond 111 x bekeken

Rouvoet verbaasd over tegenstanders minaret

Vicepremier André Rouvoet verbaast zich over de standpunten van de PVV en de SGP over de bouw van minaretten.

Rouvoet ziet de PVV als een liberale partij die vrijheid van godsdienst hoog zou moeten houden. De SGP komt geregeld op voor het recht van christenen om in moslimlanden als Turkije of Indonesië kerken te bouwen. Dat heeft Rouvoet vandaag gezegd in een interview met Nu.nl.

PVV-leider Geert Wilders wil in navolging van Zwitserland ook in Nederland een referendum over een verbod op minaretten. De Tweede Kamer verwierp gisteren nog een voorstel van de SGP voor terughoudendheid met de bouw van grote moskeeën en minaretten. Rouvoet zegt 'ondubbelzinnig nee' tegen een minaretverbod omdat het de vrijheid van godsdienst raakt.

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) noemde het Zwitserse minaretverbod eerder deze week al zeer bedroevend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.