Home

Achtergrond 134 x bekeken 3 reacties

Kind krijgt te veel zout door zuivel en vlees

Brood, melk, yoghurt, kaas en bewerkt vlees leveren het grootste aandeel in de te grote zoutinname door kinderen.

Dat blijkt uit onderzoek van het Bureau Risicobeoordeling van de Voedsel en Waren Autoriteit en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
In een advies aan de ministers van volksgezondheid en landbouw zegt het Bureau Risicobeoordeling van de VWA dat er meer aandacht moet zijn voor de zoutconsumptie door kinderen van twee tot vier . De levensmiddelenindustrie zou meer aandacht moeten besteden aan levensmiddelen, die een belangrijke bijdrage leveren aan de zoutinname bij kinderen.
De VWA bepleit een Europese aanpak voor een duidelijke etikettering, zodat consumenten zich bewust zijn van het zoutgehalte. Bij reclame, gericht op kinderen, moet ook gelet worden op het zoutgehalte van de aangeprezen producten, vindt de VWA.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Henk

    Wij zijn toch ook groot geworden!!

  • no-profile-image

    dier

    In begrijpelijke taal voor iedereen in fatsoenlijke letters voor op de verpakking. Als je je rot moet zoeken waar het staat heeft het geen zin.

  • no-profile-image

    Jonas

    Chips en friet zullen we voor het gemak maar niet meerekenen zeker?

Of registreer je om te kunnen reageren.