Home

Achtergrond 113 x bekeken 6 reacties

Succesfactoren vleesvarkens vastgesteld

De belangrijkste succesfactoren op vleesvarkensbedrijven liggen op het gebied van hygiëne, voeding, huisvesting, klimaat, aflevermanagement en het gestructureerd werken van de varkenshouder.

Dat concluderen onderzoekers van de Wageningen Universiteit uit hun inventarisaties op een zestal vleesvarkensbedrijven met zeer goede technische resultaten.

De inventarisaties vonden plaats in het kader van het project Op weg naar 1.000 gram groei. Dit wordt uitgevoerd in opdracht van het PVV en heeft als doelstelling te achterhalen waarom de technische resultaten in de vleesvarkenshouderij stagneren. Volgens de onderzoekers zijn de verbeterpunten de kwaliteit van de opgelegde biggen, de bioveiligheid, de voeding en de strategie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jan

    Jij mag nooit meer raden brabantse-duitser !!!!!!

  • no-profile-image

    mester

    Weinig nieuws dus.

  • no-profile-image

    Jan

    Geert, in griff kriegen, verstaan ze hier niet !!

  • no-profile-image

    brabantsduitserke

    brandweerman??????

  • no-profile-image

    Han

    Leuk te weten hoe het moet. Maar zijn indien toegepast de financiele problemen van de varkenshouder opgelost?? Of is dit weer eens een bureaustudie die de boeren alleen maar het gevoel moet geven niet te weten wat ze doen en dus aarom niet verdienen??

  • no-profile-image

    brabantsduitserke

    helemaal mee eens moeten ze eerst dat maar eens in griff kriegen in plaats van iedere keer op de fokker schelden

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.