Home

Achtergrond 92 x bekeken

Deel park Hoge Veluwe terug naar oude staat

De tuin en het park rondom Jachthuis Sint Hubertus in het nationaal park De Hoge Veluwe worden de komende jaren in de originele staat teruggebracht.

Architect Berlage ontwierp zowel het Jachthuis als de directe omgeving. Zijn visie moet weer te zien zijn in het park, zo liet een woordvoerster van het nationaal park dinsdag weten.

Door de jaren heen is het oorspronkelijke ontwerp van het park aangepast. Dat wordt vanaf begin 2010 ongedaan gemaakt door asfalt te vervangen door klinkers, sommige wegen te verwijderen en de geometrische tuindelen in ere te herstellen. Onderzocht wordt of een oude windmolen weer in gebruik genomen kan worden.

De werkzaamheden worden uitgesmeerd over minstens twintig jaar. "Op die manier wordt de natuur zo min mogelijk verstoord'', zegt de woordvoerster.

Het nationaal park viert vanaf 26 april 2010 zijn 75-jarig jubileum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.