Home

Achtergrond 214 x bekeken

CZ Rouveen heeft extra ruimte nodig

Strengere eisen aan het productieproces dwingen kaasproducent CZ Rouveen tot uitbreiding van het bedrijf.

Hiervoor moeten twee naburige boerderijen het veld ruimen. De extra ruimte is nodig voor uitbreiding van het aantal pekelbakken – nodig voor de vele soorten kaas die het bedrijf maakt – en voor de bouw van extra ruimtes voor het werken met allerlei recepten. Dit zegt directeur Ben Wevers in dagblad De Stentor.

De Rouveense kaasfabriek met een jaarlijkse melkverwerking van 125 miljoen kilo een kleine speler in zuivelland, maar is dankzij het brede palet aan speciaalkazen toch een sterke speler. Kazen van het bedrijf worden over de hele wereld verkocht en dankzij de goede marketing kan het de leden een goede melkprijs betalen. De geplande uitbreiding stuit echter op bezwaren, vooral van monumentenzorg.
Toch wil het bedrijf zich niet weg laten jagen. Als het zou willen, zou het zo aan kunnen schuiven in het Hoogeveense zuivelpark, zegt directeur Wevers. Dat is echter niet zijn bedoeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.