Home

Achtergrond 78 x bekeken 1 reactie

Beestje in stukjes

Van een varken kun je bijna alles gebruiken. Van de huid worden balletschoenen gemaakt. Van het vet wordt glycerine gemaakt. Dat zit bijvoorbeeld in tandpasta en in kleurpotloden. Van alle stukjes van het varken is iets te maken.

Oplossing Wat is wat?
Hieronder staan de namen van bijzondere stukken vlees met hun betekenis.
Spare ribs: lees van de ribben.
Bacon: tukken vlees die worden gezouten, gerookt of gerookt.
Slavink: olletje gehakt omwikkeld met spek .
Varkenshaasje: ang stuk vlees met bijna geen vet uit de onderkant van de rug.
Schnitzel: apje vlees dat eerst gepaneerd is en daarna gebakken.
Kaantjes: itgebakken stukken spek.
Cordon blue: ichtgevouwen stukje vlees gevuld met ham en kaas.

Foto

Jos Hillebrand

Eén reactie

  • no-profile-image

    anne

    Kan er bij de kinderboerderij ook een keer over de koe gaan? Over waar het vlees zit?

Of registreer je om te kunnen reageren.