Home

Achtergrond 215 x bekeken

'Zone langs kanaal in Middelbeers blijft agrarisch'

De provincie Noord-Brabant ziet af van haar voornemen om het Omleidingskanaal bij Middelbeers op te nemen in de nieuwe zogenaamde robuuste verbinding De Beerze.

De zone langs het Omleidingskanaal blijft daarmee agrarisch. Dat zegt het provinciebestuur in reactie op de inspraak op de Structuurvisie De Levende Beerze. Een groot deel van de indieners van zienswijzen bleek het onwenselijk en onnodig te vinden dat de landbouw daar plaats moet maken voor natuur. Zij vinden dat volgens het provinciebestuur in strijd met de afspraken die in de zogeheten reconstructie zijn gemaakt, daarin gesteund door de gemeente Oirschot en ZLTO.

Gedeputeerde Staten hadden ook het Omleidingskanaal bij het plan betrokken omdat het dal van de Groote Beerze ter hoogte van Middelbeers te smal is voor een robuuste verbinding. Dat bleek uit een Milieu Effect Rapportage.

"Als oplossing wilden we een soort bypass langs het Omleidingskanaal", zegt gedeputeerde Paul Rüpp van Ruimtelijke Ontwikkeling, "maar dat stuit op veel tegenstand en draagvlak is cruciaal voor het welslagen van dit soort ontwikkelingen."

Of registreer je om te kunnen reageren.