Home

Achtergrond 149 x bekeken

Wilders in advertentie op zoek naar Statenleden

De PVV van Geert Wilders heeft vandaag in enkele regionale kranten een advertentie gezet waarin de partij op zoek is naar kandidaten voor de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2011 en leden voor de Eerste Kamer.

Leden van de Provinciale Staten kiezen de leden voor de Eerste Kamer. Anderhalve maand geleden besloot Wilders nog de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar grotendeels te laten schieten. De PVV doet dan alleen mee in Den Haag en Almere. In andere gemeenten kostte het hem te veel moeite geschikte kandidaten bijeen te krijgen, liet hij weten.

"Eerste en Tweede Kamer zijn onze prioriteit. Cordon sanitaire of niet, wij willen straks klaar zijn om te regeren en dan moet je ook in de Eerste Kamer zitten'', zei hij toen. "We hebben onvoldoende mensen gevonden voor wie ik mijn handen in het vuur steek. Als je dan toch meedoet, loop je het risico dat je je in eigen voet schiet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.