Home

Achtergrond 218 x bekeken 2 reacties

Week 41: eierprijzen stijgen

De diverse pakstations melden dat de situatie over het algemeen nog steeds behoorlijk vriendelijk van toon blijft. De vraag naar eieren is zondermeer goed en de prijzen van de eieren lopen weer wat verder op.

Dit laatste geldt vooral voor alternatieve soorten, want die lopen wat meer in prijs op dan kooieieren. Deze laatste stijgen ook wel wat in prijs, maar duidelijk minder dan bijvoorbeeld scharreleieren.

De eiproducten-industrie is ook nog steeds behoorlijk geïnteresseerd, want men vraagt volop naar eieren. Vorige week werd al gemeld dat men mogelijk rekent op verdere prijsstijgingen en daarom vraagt men niet alleen voor de lopende afzet, maar de industrie zal ook wat ruimere voorraden willen aanleggen.

Het aanbod van eieren is wel voldoende, maar doordat de vraag naar eieren op een hoog peil ligt zijn er zeker geen overschotten.

Kortom: net als afgelopen week een vriendelijk marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kip

    dat is duidelijke taal ali aleen waarom is dit in de notering niet verwerkt?? Mag je van je werkgever niet tonen wat de werkelijke prijzen voor de scharrel zijn. Als je in het vervolg schrijft dat de scharrel meer oploopt dan de kooi vraag dan eerst na wat je moet schrijven.

  • no-profile-image

    scharrelboer

    blijkt wel weer dat het verschil te groot wordt tussen kooi en alternatief. Wordt tijd dat de codering/traseerbaarheid waterdicht wordt. Hebben we na 2012 ook hard nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.