Home

Achtergrond 184 x bekeken

WHO: één griepvaccinatie moet voldoende zijn

Eén enkele vaccinatie tegen de Mexicaanse griep moet uitgebreid bescherming bieden tegen de Mexicaanse griep.

Dat heeft Marie-Paule Kieny, hoofd van het vaccinonderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, maandag tegen journalisten gezegd. "Al de gegevens die wij hebben gezien tonen aan dat één dosis voldoende is'', zei Kieny.

Volgens Kieny worden de vaccins tegen de Mexicaanse griep in veel grotere mate geproduceerd dan aanvankelijk werd gedacht. "De beschikbaarheid van het vaccin zal hoger zijn dan wat ooit werd gevreesd'', zei zij. Vaccins die aan de WHO worden geschonken, zullen in ongeveer honderd ontwikkelingslanden worden verspreid om de werkers in de gezondheidszorg daar tegen de ziekte te beschermen.

Eerder lieten fabrikanten van vaccins al weten dat een enkele griepvaccinatie voldoende bescherming tegen de Mexicaanse groep zou bieden. Omdat de Mexicaanse griep door een nieuw virus wordt veroorzaakt, werd eerder gedacht dat twee inentingen noodzakelijk zouden zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.