Home

Achtergrond 211 x bekeken

Vreeman overwoog eerder af te treden

Burgemeester Ruud Vreeman heeft eerder dit jaar overwogen om af te treden toen de gemeenteraad de verbouwing van een moskee dreigde te blokkeren.

Vreeman heeft dat vanavond gezegd tijdens zijn laatste grote publieke optreden als burgemeester van Tilburg.

Coalitiepartij VVD dreigde drogredenen van de oppositie te steunen en tegen de verbouwing van de moskee in de Stedekestraat te stemmen, legde Vreeman uit. De moskee werd eerder gesloten omdat die brandonveilig was.

Vreeman legde dinsdagavond uit dat hij geen burgemeester wilde zijn in een onverdraagzame stad die een geloofsgemeenschap niet zijn gebedshuis gunt. Alleen aan wethouder Jan Hamming (PvdA) en zijn vrouw vertelde hij dat hij aan een vertrek dacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.