Home

Achtergrond 174 x bekeken

Verdachte crèchemoord komt op vrije voeten

De 31-jarige vrouw die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 32-jarige Arzu Çakmakçi-Erbas, eigenaresse van de Amsterdamse crèche Moeders Schoot, komt dinsdag op vrije voeten.

Ze blijft nog wel verdachte in de zaak, liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) maandag weten. De officier van justitie heeft het verzoek tot gevangenhouding ingetrokken. De zegsvrouw kon niet zeggen wat de reden hiervan is.

Çakmakçi-Erbas werd op 10 augustus doodgestoken op de parkeerplaats voor het kinderdagverblijf in Amsterdam-West. De politie arresteerde eind augustus de 41-jarige Nevzat K. op verdenking van het plegen van de fatale steekpartij. Begin deze maand bleek echter dat de toedracht van de moord vermoedelijk in de relationele sfeer ligt. De 31-jarige vrouw zou K. hebben aangezet tot het misdrijf omdat de crèchehoudster een affaire zou hebben gehad met haar man.

De vrouw ontkent iedere betrokkenheid bij de zaak, zei haar advocaat Michiel Balemans in een reactie. Volgens hem laat het OM de vrouw nu vrij ,,omdat het zelf gelukkig nu ook inziet dat er te weinig bewijs ligt om haar langer vast te houden''. "Anders laat je iemand na 2,5 week voor zo'n delict niet vrij.'' Balemans is niet te spreken over de wijze waarop zijn cliënte is opgepakt. "Ze is veel te snel aangehouden. Een moeder van drie kinderen, van wie de vader op dat moment in Turkije verbleef. Haar leven ziet er behoorlijk verwoest uit.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.