Home

Achtergrond 626 x bekeken 1 reactie

Veilingmeester: Er is goed voor de dieren betaald

De fokveeveiling bij de familie Vernooy in het Utrechtse Schalkwijk heeft ongeveer 400 belangstellenden aangetrokken.

Er werden 69 koeien, waarvan dertig melkgevend, geveild. Veilingmeester Jan Aantjes kijkt tevreden op de veiling terug. "Er is goed voor de dieren betaald en slechts twee dieren zijn niet verkocht." De rest van de dieren vond op diverse plekken in het land een nieuwe eigenaar. Eén van de koeien wordt zelfs geëxporteerd naar Denemarken. "Het gaat dan ook om vee van één van de beste veebedrijven in het land", vertelt Aantjes. Op het bedrijf worden vaarzen getest voor fokkerijorganisatie CRV. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van gesekst sperma, waardoor de veehouders ruim in het vee kwamen te zitten. Mogelijk wordt er volgend jaar weer fokvee geveild. Foto William Hoogteijling

Onder grote belangstelling van meeuwen egaliseert loonwerker Klaas Fekkes van het gelijknamige loonbedrijf een perceel bouwland in het Friese Anjum. Er hebben dit jaar uien op het perceel gestaan. "Door de zware regenval van de afgelopen dagen, zakt het water niet goed weg", vertelt Fekkes. "Meestal doen we percelen waar aardappelen op hebben gestaan. In de herfst zijn we elke dag bezig met het oplossen van problemen ontstaan door watergoten. Dat doen we al 25 jaar en krijgen elk jaar meer klanten." Foto Roelof Stroetinga

Meewerken aan de bouw van een nieuwe melkveestal betekent niet altijd dat je met schone, nieuwe materialen werkt. Dat ondervindt Jan Hendrik van Rijs. Hij treft voorbereidingen voor de aanleg van een verbindingsgang tussen de mestkelders van de oude en de nieuwe ligboxenstal van melkveehouder André Zonderland in het Friese Hommerts. Het muurtje tussen beide mestkelders is bijna gesloopt, nu moet de keldervloer worden schoongemaakt. Met een sneeuwschuif schuift Van Rijs de laatste mest naar de mestslang. Foto Alex de Haan

De voederwaarde van het voer moet beter gewaarborgd worden door Voederwaarde.nl. Foto Ronald Hissink

Op de Internationale Themadag Peen in Lelystad wordt voor het oog van de toeschouwers peen gerooid. De regen van woensdag zorgde voor genoeg kluiten om schadevrij te rooien. "Voor bewaarpeen is het belangrijk dat wortels zonder beschadigingen de schuur ingaan. Het is daarom opletten met kloppers en ook met transportbanden”, zegt Bram Harpe van coöperatie Agrifirm. Boeren die eerder deze week rooiden, hadden door de droogte last van krassen op het onderste deel van de peen. ”Dat zijn ziektebronnen", zegt Harpe. Foto Axipress

Nederland produceert meer bloemkool. De binnenlandse consumptie neemt echter af. Foto ANP

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  peter schraven

  In jullie krant zag ik een artikel over een veiling met veiling meester dhr. Jan Aantjes. Ik zou graag met hem in contact
  komen. Kunnen jullie me misschien helpen.
  Alvast bedankt

  met vriendelijke groet,

  Peter Schraven

Of registreer je om te kunnen reageren.